2 weken Perth!

Normaal gesproken als ik een verhaaltje voor mijn website wil typen moet ik altijd een onderwerp uitlichten of besluiten niet te veel in te gaan op details. Omdat ik meestal niet kan kiezen tussen beiden besluit ik regelmatig maar om gewoon een, in mijn ogen, grappig verhaaltje op papier te zetten. Nu is het eindelijk eens een volledig andere situatie. Ik moet dingen gaan verzinnen wat ik beleefd heb in de eerste twee weken Perth, want het waren de 2 saaiste weken van mijn trip zover.

Misschien leuk om te vermelden is dat ik dit verhaal nu schrijf onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit gezien heb, midden in de middel of nergens! Geweldig! Hoe ik hier terecht kom zal ik later wel eens op papier plaatsen. Nu eerst een lange samenvatting van wat ik in 2 weken Perth heb beleefd!
Ik denk dat ik maar één werkelijk noemenswaardig iets heb beleefd waarvan het op internet plaatsen niet even slim kan zijn. Je weet nooit wie er mee leest zeg ik altijd maar. Maar eigenwijs als ik ben zal ik het toch maar met jullie, de buitenwereld, delen.

Ik heb om precies te zijn 3 dagen als asfalteerder en overige gewerkt in Perth, voor het geweldige bedrag van $150 per dag(wat het in euro’s is? De koers tijdens mijn laatste pin transactie was 1,45 doller voor een euro dus reken maar uit) en een macDonalds of KFC lunch. Klinkt nog wel aardig, zeker voor Nederlandse begrippen! Als ik daarbij meld dat het casch in het handje zonder een enkele belasting is wordt het al minder. Laat ik jullie hierna vertellen dat het werken was van 6 uur des ochtend tot 7 uur des avonds. Klinkt nog minder, is het niet? En laat ik nog even verder gaan. 6 biertjes kosten hier $15,50 (oké, jullie hebben gelijk een doos met 24 bier is $40, dat klinkt al iets beter). Als ik daarna nog vertel dat het werken voor Kampers was wordt je nog minder vrolijk. En als ik dan als laatste nog even vertel dat ik bijna mijn vinger eraf gehakt heb, mijn collega backpackers op 1o meter hoogte zonder veiligheidsmaatregelen moesten werken en ik stenen moest tillen die zelfs zwaar zijn voor Bruce Lee weet je genoeg!

Maar goed het is beter dan niets en het was lol voor 7! 2 van de 3 bazen konden namelijk niet lezen, schrijven of iets wat daar maar op lijkt. De navigatie moesten wij voor ze intypen! Wij moesten aanwijzen welke brandstof uit welke slang kwam en in hun telefoons stonden alleen nummers. Ze gebruikten elke keer dezelfde uitspraken en hard werken was alleen nodig als ze zich in een straal van 10 meter bij je vandaan bevonden. Al met al, op de lange dagen en het zware werk na, niet slecht!

Omdat ik merk dat er inmiddels mensen een smile van jaloezie op hun gezicht krijgen ga ik nog maar even verder! De 3 bazen heten John, John en John. Lekker verwarrend dus. Op hun auto’s stond dan ook met grote letters “Call John”. Gelukkig hadden ze ook nog flyers en andere reclame materialen met hetzelfde telefoon nummer. Alleen stond hier overal groot op “Call Paul”. En bij het opnemen van hun telefoon heb ik wel 10 verschillende namen gehoord. Geen zuivere koffie allemaal! Zeker omdat het werk wat ze afleverde op zijn zacht gezegd niet van erg hoge kwaliteit was, maar ze wel 5 jaar garantie geven. Die zijn dan allang gevlogen natuurlijk!

Maar waarom ben je gestopt dan? Klinkt niet verkeerd.
Nou als je dat denk lees nog even terug wat het werk inhoud en dat je dus nergens voor verzekerd ben omdat het illegaal is. Tel daarbij op dat ik het geld op dit moment niet perse nodig heb en je bent er bijna. Als ik dan vertel dat ik op de laatste dag 14 uur gewerkt heb, zonder luncht want die waren ze per ongeluk vergeten, ben je er helemaal bijna! En als ik dan nog vertel dat er niet eens een sorry voor het vergeten van de lunch afkon zijn we er!

Voor het eerst in mijn leven gestopt met een baan door gewoon weg te blijven! En het voelde heerlijk de volgende ochtend in bed!

Wat ik nog meer in perth gedaan heb? Tevergeefs een baan gezocht, veel alcohol gedronken en in kroegen geweest. Een 5-1 overwinning van het Nederlands elftal gezien en veel contacten gemaakt! En me verveeld! Het weer was nou niet echt om over naar huis te schrijven! Regen, wind, kou (in de nacht) en af en toe wat zon! Snel weg uit Perth dus! En hoe dat verliep jongens en meisjes, dat lezen jullie de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>