Avondje sport

Ik heb er al vele beleeft in mijn leven en ook deze trip zijn ze mij niet bespaard gebleven. Zo bezocht ik deze trip al 2 voetbalwedstrijden, zat ik om 3 uur in de nacht voor de buis om Nederland-Spanje op het WK-corruptie te zien en heb ik zelfs in een Australische pub naar een wedstrijd Footy lopen kijken.

Maar alle andere dagen, avonden en nachten ten spijt die van vandaag (zondag 06 juli 2014) gaat de boeken in als een moeilijk te vergeten versie. Zoals jullie hopelijk weten (als je de Twitter updates hiernaast volgt weet je het) ben ik inmiddels aangekomen in het wonderschone en krokodillen paradijs Broome. Omdat de titel naar de avond verwijst zal ik hier ook maar mee beginnen. Er mee eindigen zal ik niet meer in de avond doen.

18:00; Tijd om nog even snel boodschappen te halen. Het is inmiddels al donker en het wordt dan inmiddels ook afgeraden om alleen de straat op te gaan. In een dorp in Australië? Ja juist hier! De black velvets (Aboriginals) zijn een klein groot probleem hier. Maar daarover later meer, het wordt gewoon afgeraden.

19:00; Terug van boodschappen doen en tijd om te koken. Ik heb 2 hamburgers en een stapel spaghetti met een hoop rotzooi erin gegeten. De hamburgers zijn niet te eten! Gelukkig hoef ik er nog maar 8 op te eten komende dagen, groot inkoop is goedkoop inkoop. Ook tomaten uit blik zijn niet te eten. Eens maar nooit meer!

19:50; Eten klaar en opgegeten. Snel even 2 biertjes gescoord tijdens happy hour. Daarna de afwas.

20:00; 2 biertjes opdrinken.

21:00; De eerste sport van de avond. Een nutteloos wedstrijdje van een tennis speler waar ik de naam niet eens meer van weet. Na 30 minuten had ik dit ook wel weer gezien.

21:30; Tijd om te gaan slapen. Wekker staat om 23:15.

22:00; Nog steeds wakker in mijn bed.

23:00; Nog steeds wakker in mijn bed, uitzetten van de wekker.

23:30; 15 minuten verslapen, snel mijn bed uit. Het blijkt ijskoud te zijn, dus snel weer terug voor een lange broek, vest en sokken!

23:35; We zitten voor de TV. De Tour de france is inmiddels in de laatste 10 kilometer aangekomen. Ik zit op het puntje van mijn stoel. Mensen beginnen al te zeuren dat ze de voorbeschouwing van het WK willen zien. Gelukkig heb ik een medestander die ook de tour de France wil zien en die ze weet te overtuigen dat ze wel 45 km/h rijden in de laatste kilometers. Een stiekeme glimlach kan ik niet onderdrukken, zeker niet als later in beeld komt dat ze 65 km/h rijden.

00:00; Tijd voor een voetbal wedstrijd! België tegen Argentinië, of andersom. Matig potje waarbij me afvraag waarom ik het kijk. De zaal is inmiddels goed volgelopen en er zijn zowel Argentijnen als Belgen aanwezig. Niet zoveel als een dag eerder bij Duitsland – Frankrijk maar genoeg om lol mee te maken. Omdat de Belgische fans toch in de minderheid zijn supporteren we die maar. Gun het beide teams wel dus moet een keuze maken. Laatste 10 minuten zijn trouwens wel spannend.

01:00; Voetbal kijken, zie boven.

01:45; Wedstrijd is afgelopen

02:00; Slapen of proberen te slapen.

03:00; Slapen.

03:45; wekker! Tijd om op te staan! Rennen naar de TV-kamer.

03:46; De hele ruimte ligt nog even vol als na de wedstrijd van een aantal uur eerder. Klein verschil, iedereen slaapt.

03:59; iedereen slaapt nog steeds. Best bijzonder om in een ruimte tv te zitten kijken in je eentje met veel mensen om je heen. Ik ben maar zo lief om de enige andere Nederlander in de ruimte wakker te maken. Mijn goede daad ook weer gedaan!

04:00; Tijd voor een potje voetbal. Ik hou me mond over de wedstrijd want die heb je 1. Gezien 2. Niet gezien. Streep het onjuiste antwoord door.

04:30; De schoonmaak ploeg komt eraan. Dagelijkse schoonmaak van de Tv ruimte gaat van start. We moeten allemaal opstaan en in de hoek gaan staan. Dit is het bijzonderste voetbal kijken uit mijn leven. 2 mannen met een stofzuiger voor de TV! En terwijl de meeste vrouwen weten dat ze een man niet moeten storen en dit meestal snel doen, nemen de heren er rustig de tijd voor. In een land waar ze voetbal soccer noemen kun je echt alles verwachten.

05:00 Tweede helft gaat van start, we mogen weer zitten, eindelijk. In 30 minuten kan ik een hele kantoorgebouw stofzuigen.

05:15; De zon begint langzaam op te komen. Door het raam achter de Tv valt de zonsopkomst prachtig te zien. Een rood gloeiende lucht tussen de palmbomen in de straat. In de voorgrond een Tv met het Nederlands elftal en lekker warm onder je kleedje op de bank. Een bijzondere ervaring al zeg ik het zelf!

05:49; Verlenging, alsof ik nog niet genoeg slaap gehad heb.

06:18; Penalty’s, alsof ik nog niet genoeg slaap gehad heb. Ik begin langzaam wakker te worden, mijn natuurlijke klok doet zijn werk. Buiten is het inmiddels volledig licht.

06:44; Tim Krul pakt de beslissende Penalty. Een kleine juich kan er vanaf.

07:00; Tijd voor een ontbijtje. We blijven Hollanders: Waar we voor betaald hebben moeten we gebruiken. Gratis ontbijt van 07:00 tot 09:00.

07:15; Inmiddels klaar wakker. Tijd om te gaan slapen. Het was me het avondje voetbal wel weer. Gelukkig gaat slapen zo makkelijk met halve gordijnen, een gedeelde kamer en met zonder ramen.

One thought on “Avondje sport

  • vader

    on

    Dat moet een zware nacht voor je zijn geweest. Dat is toch geen voetbal meer……
    afijn wel een ronde verder en de goede voorspelling bij de bakker gegeven. Misschien toch een taart?? Woensdag avond in Belgie naar NL -Argentina kijken. Of zullen de belgen dit nu maar laten voor wat het is en zit ik alleen met twee collega,s te kijken….. Prettige week, groet Vader. p.s. de beste schoenen zijn van krokodillenleer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>