Bestemmingen

Reizen is niet alleen plezier hebben en genieten maar vooral ook kennis vergaren en (levens)ervaringen opdoen, althans dat is mijn gedachte. Zelfs als je all-in aan het strand gaat liggen. Hoewel dat niet mijn manier van vakantie vieren is moet een ieder dat natuurlijk lekker voor zichzelf weten. Maar zelfs dan raak je in gesprek met mensen. De rare Rus aan de bar, de dronken jonge lui die school net hebben afgerond of de lokale turk die elke morgen om 04:00 jou ontbijt moet bezorgen. En al deze mensen hebben verhalen, (uitgesproken) meningen over jou en anderen en met een beetje geluk delen ze deze met jou. Er is altijd wel één die dat doet in ieder geval. Hierdoor zal je altijd met meer bagage terugkomen van een reis dan alleen de kleding die je thuis in je koffer hebt gestopt!

Omdat deze verhalen jou beeld vormen van bepaalde bevolkingsgroepen, landen, gebeurtenissen of andere dingen kun jij daar jou unieke mening over vormen.

En laat dat nou ook voor mij gelden! En laat ik nou leuk vinden om mijn mening over bepaalde zaken op papier te zetten. Door dit te lezen zal ik misschien jou mening weer veranderen of een ander licht op de zaak werpen. In ieder geval is het een alternatieve reisgids voor als jij dezelfde plaatsen als mij wilt bezoeken! Een reisgids met een mening! Ik hoop dat je het zal waarderen.

 

Naast de vele plaatsen die ik al eerder in mijn leven heb bezocht ben ik mijn groot wereldreis begonnen in Riga. Vanuit dit land, waar inmiddels de Euro (2014) het wettige betaalmiddel is,  ben ik doorgevlogen naar het land waar iedereen wel een mening over heeft maar weinigen van jullie hebben bezocht of zullen bezoeken: Rusland! Mijn vliegtuig kwam aan in de hoofdstad van dit bijzondere land, Moskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>