Australie

Australie, alles wat een backpacker wil weten! Ben je niet geinteresseerd in informatie maar wil je gewoon al mijn belevenissen in dit bijzondere land lezen! Dan zit je hier verkeerd! Gelukkig ben ik niet te beroerd om je door te verwijzen naar mijn verhaaltjes!

Nog niet volledig maar al een aardig inkijkje in wat jij moet weten over Australië!

Tips tips tips

Gumtree - Deze website (en ook applicatie voor de telefoon) moet je altijd bezoeken als je wat wil in australië. Wil je goedkoop van a naar b, vaak is er wel iemand met wie je mee kan rijden. Wil je werk, misschien staat hier wel iets. Wil je een auto? meeste worden hier aangeboden. Een iets? ook die kan je hier vinden! Marktplaats maar dan beter!

Wikicamps – Applicatie voor de telefoon. Gratis voor 12 dagen, als je de datum in je telefoon wijzig altijd gratis. Maar dat kan natuurlijk weer andere problemen opleveren. Voor een paar dollar koop je deze app en ben je veilig. Deze app geeft (bijna) alle campings in australië aan ( en daarnaast ook andere handige locaties). Met informatie. Gratis? kampvuur toegestaan? Zwemwater dicht bij? Als je op road trip door het land ga is het installeren een moeten.

Positieve dingen aan Australië:

- De Barbecue!
Elke strand, elke speeltuin, elk hostel en elke andere openbare plek die je maar kan verzinnen beschikt over een gratis barbecue. Meestal niet de barbecue die je in Nederland gewend ben maar meer een soort ovenplaat die van onder verwarmd wordt. Op openbare plekken meestal een hufterproef versie. Het lijkt dan meer op een grote stalen brandkast met een knop aan de voorkant. Bij het indrukken van deze knop wordt een plaat bovenop voor bepaalde tijd verwarmt en zal dan automatisch stoppen tenzij de knop wederom wordt ingedrukt. Ik wacht op de dag dat we deze in Nederland kunnen vinden.

-Koffie (On the road)
Het is inderdaad, zoals je hieronder kunt zien, ook een negatief punt. Maar nu gaat het even over de koffie on-the-road. Waar in nederland kun je even een echte barista koffie op de kop tikken. Ik kan er, op een paar restaurants na, geen éen opnoemen. Het is met een beetje geluk een koffie uit een koffiemachine gevuld met (verse) bonen. In Australie vind je ze overal. Het is een van de meest beoefende beroepen denk ik, Barista. Elke 100 meter vind je wel een koffie tentje in de grotere steden. En ik moet toegeven ze zijn er een beetje in doorgeslagen. Want zoals een italiaan tegen mij vertelde: Er zit geen passie in de koffie! Alles is vastgelegd en er moeten (verplichte) cursussen worden gevolgd. De latte moet in dit kopje, de capuchino in de andere en de Long black weer in een ander. Tot op de mm nauwkeurig zijn de ingredienten vastgelegd. Het moet perfect, maar daardoor is de passie die een koffie speciaal maakt verdwenen. Voor zover de koffie!

Negatieve dingen aan Australié:
-koffie (thuis of op het werk)
Misschien niet specifiek iets voor Australië maar een wereldwijd probleem. Het begint al in de supermarkt met 1 of 2 type koffiepoeder en 100 verschillende oploskoffie varianten. Heb je eindelijk een bonen maal machine koffie apparaat gevonden, verwacht er dan ook niks van! De enige optie is je eigen koffiezetten met 1 van de 2 koffiepoeders uit de winkel. Maar zie maar eens een koffiezetapparaat o.i.d. te vinden!