Moskou

Zijn mijn visie, mijn mening en mijn geestdwalingen over Moskou interessant voor jou? Wil je je wat verder verdiepen in de stad en weten hoe ik er over denk? Wil je eens niet de altijd populaire stukjes lezen uit reisgidsen waarbij elke stad geweldig is? Wil je gewoon wat Moskou reisinformatie weten? Dan ben je aangekomen op de juiste locatie van mijn website!

Wil je gewoon weten wat ik beleefd heb in Moskou en dus grappige verhalen van mij uit Moskou lezen, lees dan gewoon mijn reisverhalen uit Moskou!

Moskou en Geld!

Laat ik maar gelijk met het belangenrijkste over Moskou beginnen: Geld! Heel de stad draait om geld! De enige momenten waarop mensen opkijken naar een bijzondere auto is als deze een straatwaarde onder de €100.000 euro heeft. En dan overdrijf ik niet! Een gewone gezinsauto is in moskou tussen de één en twee ton waard. En hier zier je er dan ook 1000e van rijden. Deze bepalen het straatbeeld. En dan is er natuurlijk nog de (rijke) buurman die in Nederland een (Dikke) Audi zou rijden. En de lokale ondernemer die het gemaakt heeft…. Reken voor jezelf maar even door en je kijkt er niet meer van op dat ik in een vier!! uur durende wandeling tien!! ferrari’s tegen ben gekomen!

Tegenover deze rijkdom staat dan ook nog dat er geen armoede is. Nergens in moskou, in en rondom het centrum, kun je iets van armoede ontdekken. Dat moet lekker regeren zijn voor meneer Putin (anno 2014) als hij vanuit zijn kamertje in het kremlin over de stad uitkijkt. Tot ik de metro naar een willekeurige halte een half uur vanuit het centrum nam dacht ik dat er geen armoede bestond in Moskou dan wel Rusland (later met de Transmongolië door het gehele land gereisd). Dan zit je wel even goed mis! Dit land is straat arm in vergelijking Europa. Waar het gemiddelde Oostblok land zich, na aansluiting bij Europa, aardig heeft weten te ontwikkelen de laatste 10 jaar (2014) is dit in Rusland toch echt niet het geval. In de buitenwijken moet je oppassen niet aangevallen te worden door straathonden en ander onguur volk. Kom hier dan ook alleen voor het avontuur, het “echte” beeld van de stad en voor het verruimen van je visie. Ook dit moet je natuurlijk in zijn perspectief zien want er zijn veel gevaarlijke plekken op de aarde
Het gaat erom dat ik mij goed in kan denken dat niet iedereen zich hier even veilig zal voelen!

Voor zover Moskou en geld!

Kampioen Ajax Moskou

Kampioen Ajax Moskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>