Brief aan mark: Ik leef! In Broome!

Beste Mark,

Het ontroert me dat je zo aan mij denk. Je bent de enige die mij een brief stuurt en dat maakt me blij. Wat ben je toch een ontzettend lieve jongen en ben ik blij dat secondlove ons bij elkaar heeft gebracht. Wel een beetje lief voor je vrouwtje blijven hoor, boefje dat je ben!

Maak je over mij geen zorgen! Ik leef nog gewoon, zit in Broome (bekend om zijn staircase to the moon) en ik ben zo gezond als een legbatterij kip (grapje natuurlijk). Hoewel ik dit even moet afkloppen op de tafel, er waren namelijk heel wat zieken afgelopen week in het Hostel. Je zit dag en nacht op elkaars lip (soms letterlijk maar meestal figuurlijk), kook in dezelfde pannen, eet van dezelfde borden, drink uit dezelfde glazen en gebruik hetzelfde bestek. Geen wonder dat het als een lopend vuurtje door het hostel gaat. Het is mij tot nu toe gelukkig nog bespaard gebleven. Ik eet de laatste weken ook weer wat meer groente en fruit dus misschien is dat de reden. Sinds mijn aankomst in Australië was ik toch even in schock door alle voedsel prijzen hier en hield ik het regelmatig bij wortelen (goedkoopst) en de wekelijkse aanbieding. Zo heb ik een tomaten week gehad, een appelweek, een paprika week en begeef ik me nu in een komkommer week. De laatste weken heb ik me er toe kunnen zetten ook af en toe wat duurdere groente te kopen. Zo heb ik zelf broccoli gegeten vorige week, doe maar lux!

Het weer is hier ook erg aan het veranderen. Had ik de eerste week echt elke nacht een paar extra dekens nodig om niet te bevriezen, de laatste paar dagen slaap ik liever naakt. De nacht temperaturen zijn als in de grafiek van een gespiegelde crisis omhoog gevlogen. Als voorbeeld, bij aankomst hier voorspelde ze de eerste nacht rond de 0 graden, voor komende nacht voorspellen ze 20 graden. Het is nu 30 juli, mijn aankomst was rond 1 juli.

In het hostel maak ik nu deel uit van de vaste groep “long-stay’ers”. Het is een gezellige groep maar ik wil hier ook weer niet te lang blijven. De avonden lopen, indien ik geld kan vinden, standaard uit op een groot feest. Afgelopen zaterdag had we een toga feest, zo’n Grieks kleed, waarna we met z’n allen uit gingen. Omdat iedereen zo gek als een deur lijkt te zijn was dit ook het enige waarin we rondliepen. Oké toegeven veel hadden nog wel hun boxer, string of wat ze ook dragen aan gelaten maar daar bleef het ook bij. Had jij wel willen zien hé, stiekeme gluurder! Hou jij het maar lekker bij je vrouwtje nachts!

Nog meer bijzonders beleeft? Op zich wel maar ik wil deze brief niet te lang maken. Ik heb de maan’s opkomst gekeken waar broom om bekend staat. Echt een bijzonder natuur fenomeen. Zoek maar eens op “staircase to the moon” in de bibliotheek.

Ik denk dat je voorlopig wel weer even genoeg weet. Ik ga zo weer even lekker te werk. We spreken elkaar! Houdoe en bedankt! Het ga je goed! We schrijven!

Xx
Ruud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>