Brief aan Mark: Op de boerderij!

Hey Mark, Yarwun, 12 Januari 2015

Dat is nog eens een lange tijd geleden. Mensen vroegen mij al of het contact verbroken was. Natuurlijk niet gaf ik dan aan, het is gewoon lastig om contact te houden met het thuisfront. Zelfs met mijn ouders heb ik al even geen contact gehad. Natuurlijk whatsapp berichtjes zo nu en dan, natuurlijk leest ze mijn facebook, twitter en website updates, maar echt contact doormiddel van een belletje of videogesprek is er al even niet van gekomen. Maar dat mag de pret niet deren, ik weet dat het goed zit!

Maar goed ik zit nu in de zon, beetje languit en een biertje in de hand! Dat is het leven toch. Waar maakt een mens zich druk om. Ik zie ze nog voor me in Nederland. De mannen die volle weken aan de bak moeten om een boterham te verdienen. Zie mij dan. Een biertje van tenminste 2 euro per stuk die ik rustig achterover sla na een dagje werken. Daar zou menigeen jaloers op zijn. En jij voorop ouwe gniffelaar. Maar goed je kom er wel jongen! Ik heb alle vertrouwen in je.

Wat ik zo nu en dan doe? Ik ben aanbeland op een mango boerderij. Ik rijd hier een beetje rond in een dikke 4wd (vier wiel aangedreven auto) en geniet van het weer. Oké ik maak het allemaal iets te rooskleurig. Zwaar til werk moet er elk uur gedaan worden als de volle kratten met mango’s worden afgeleverd bij de schuur. Netjes de pallet vullen. Alsof ik nog bij Syngenta werk! En om de rozen nog iets verder weg te werken, ik werk zo’n 70 uur (iets minder) per week. Daar kan jij nog een puntje aan zuigen luiwe donder. Gelukkig krijg ik betaald per uur en zal ik maand salaris opstrijken die jij nooit in je leven op je bankrekening zult zien!

Is er nog meer te melden. Hier niet zoveel, er gebeurd niet zo veel. Wel heb ik geweldig nieuws uit Nederland. Ik heb mijn eerste grote publicatie te pakken. Geen verhaaltjes op mijn website met enkele bezoekers, geen verhaaltjes op de lokale voetbal club website met iets meer bezoekers. Nee ik heb een boek publicatie te pakken. Daar mag je wel even trots op zijn Mark! Jou vriend in een boek!

Ik gok dat je daarnaast de vraag hebt hoe ik leef hier. Nou ik kampeer binnen in een gebouw. Wat iets weg heeft van een huis dan wel kantine. Ik heb afgelopen week wat foto’s van het geheel op facebook gezet. Zou leuk zijn als je dat ook aanmaakt, kunnen we contact houden. Maar om jou ook op de hoogte te houden zal ik binnenkort wat foto’s laten uitprinten. In de volgende brief zal ik ze meezenden.

Als er nog eens wat gebeurd hier zal ik je wel weer even schrijven. Voor nu is het mooi geweest. Ik ga mijn biertje leegdrinken en dan is het alweer bijna bed tijd. Mijn collega ligt al lekker te ronken, dus tijd om er ook in te duiken. Hoewel de baas nog aan het werk is.

Vertel me hoe het bij jou gaat. Nog steeds alles goed? Al aan het nadenken over Kids? Al nagedacht wanneer je je basisschool nu gaat afmaken? Laat het me weten!

Groetjes,

Ruud

One thought on “Brief aan Mark: Op de boerderij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>