Crossen in de regen!

De regent klettert op het wegdek. Het geluid van tikkende regen op zijn poncho wordt overstemd door het aanlopen van zijn voor rem. Maar het komt allemaal niet meer door in zijn overkookte bovenkamer. Staande op de pedalen moet er geklommen worden. Als een Shani Davis gaat hij die berg op. Van controle over zijn fiets is geen sprake meer. Maar afstappen vertikt hij. Alles kraakt. Alles piept. Als hij eindelijk bovenkomt wordt hij aangestaard door de monniken. Ze hebben hier veel gezien. Maar een Hollander die al fietsend de tempel komt binnenrijden in de stromende regen is nieuw.Na een kort bezoekje zit hij weer op zijn fiets. Het asfalt is glad door de regen. De remmen werken niet goed. Als een Joseba Beloki stort hij zich naar beneden. Een oorverdovend gepiep laat de kinderen 20 kilometer verderop nog opkijken van hun schoolboeken. Aangekomen bij de grote weg is er geen houden meer aan en moet hij zich met gevaar voor eigen leven tussen het verkeer storten. Wat een held.

Niet veel later passeert hij de dorpjes waar een buitenlander een zeldzaamheid is. Nagekeken door de lokale bewoners baant hij zich een weg door de rijstvelden. De vrijheid waait hem tegemoet! Is er iets mooiers dan crossen op je fietsje tussen de rijstvelden?

Fietsen tussen de Rijsvelden

Fietsen tussen de rijsvelden in Thailand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>