De basis ingrediënten voor een roadtrip!

Informatie verschaffen is een van de belangrijkste ingrediënten die het wereld wijde web de mensheid bied. Of wat de mens zichzelf bied en waar het wereld wijde web gewoon een handje bij helpt. En informatie is levensbehoefte nummer 1 van de mensheid. Zonder informatie geen wijsheid en zonder wijsheid geen kennis. Zonder kennis geen leven. Zonder leven ga je dood!

En omdat we dat natuurlijk allemaal niet willen zal ik vandaag ook mijn steentje bijdragen aan het www. Daarom speciaal voor jullie lezers van mijn website, www.ruudboon.com, de primeur! De basis ingrediënten voor een goede roadtrip!

Om het geheel een beetje visueel te maken, een lap tekst zegt ook zo weinig, stellen we ons een roadtrip voor als een taart. Een taart met alleen basis ingrediënten. Een beetje saai, niet veel smaak, maar genoeg om je gasten in ieder geval niet weg te jagen van je verjaardagsfeestje.

Voor een goede taart hebben we deeg nodig. Dit deeg maken we in een kom. Of elk ander voorwerp waar we het in kunnen mixen, als reiziger moet je soms creatief zijn! Deze kom is in dit geval de auto of camper. In de kom moeten we een aantal ingrediënten mixen om een goed deeg te creëren.

Laten we beginnen met een aantal mensen. 5 is het magische getal, lekker knus met 3 op de achterbank. Een roadtrip moet vooral niet! Comfortabel zijn. 2 vrouwen, 3 mannen, er moet natuurlijk altijd een beetje strijd zijn! Geen koppels. Je kan natuurlijk nooit voorkomen dat het deeg een beetje gaat klonteren, maar probeer 5 individuen te gebruiken. Het liefst gemixt om het gebruik van discriminerende grappen te camoufleren. “natuurlijk meen ik het niet, jij bent toch frans en wij zitten samen in deze auto”.

Hierna stoppen we, al roerend, een paar handen vol kleingeld in de kom. Er moet tenslotte net genoeg geld zijn om de brandstof en wat simpel voedsel te betalen. Maar vooral niet meer dan dat! Al er gratis eten kan worden gevonden moet dat als een geschenk van god worden gezien. Nee zeggen tegen gratis eten van de gepensioneerde buren op de parkeerplaats is dan ook godslastering. Een avondje met alcohol moet als het paradijs worden beleeft. En belangrijkste van allemaal, waarom de hoeveelheid geld goed gewogen moet worden, is de overnachting. Je moet er toch niet aan denken dat je op een grote familie camping met zwembad terecht komt waar meer hete aardappelen in de kelen zitten dan dat er mensen op de camping zijn. Nee het ultieme doel van de roadtrip is het vinden van een slaapplek, elke avond weer. Voor niks! Of tegen het geringste tarief. Maar zelfs dan moet geprobeerd worden te smokkelen met het aantal personen om de prijs te reduceren. Als elke cent die je uitgeeft aan een camping als een nederlaag voelt, weet je dat op de juiste weg bent!

Hier wil ik dan ook nog even dieper op ingaan. Want ik hoor jullie denken een grote camping is toch veel leuker en beter! Elektriciteit, warm douchen, leuke families, gratis WIFI, televisie en ga zo maar door! Maar met een aantal voorbeelden zal ik jullie proberen uit te leggen wat ik bedoel. En vertel me achteraf maar of ik gelijk heb. Ok, denk aan de grote familie camping en vergelijk het met:
-De roadtrip groep om een groot kampvuur heen, waar de mannen een half uur in de bossen hebben lopen zoeken alles wat brandbaar is, onder een schitterende sterrenhemel waarbij alleen het knetteren van het hout een doodse stilte tegenhoud.
-slapen in het midden van het dorp. In het lokale park of de speeltuin. Waarbij je moet fluisteren naar elkaar. Waar elke beweging je hart sneller doet kloppen. Maar waar de euforie ultiem is als je volgende ochtend nog steeds geen politieman voorbij hebt zien komen! Het gevoel van onoverwinnelijkheid maakt meester van je! Dat gevoel!
-Het zitten rond een groot kampvuur op een verlaten strand met het ruisen van de zee dichtbij. Het kampvuur maakt je moe en lui! Niemand wil zijn tent opzetten en je val in slaap onder een schitterende sterrenhemel met een langzaam dovend vuur bij het geruis van de oceaan!
-Het willen opzetten van je tent in de achtertuin van de mensen die je net die dag ontmoet hebt, als ze je aanbieden om binnen te komen slapen. Met een onweerstaanbare berg pizza’s, bier en andere lekkernij in zowel de avond als in de morgen.

Als je bovenstaande niet prefereer boven een avond op de “gewone” camping, snap ik niet waarom je niet gewoon het vliegtuig neem en een weekje aan het strand in Spanje gaat zitten!

We gaan verder met de taart. We hebben inmiddels een lekkere mix van mensen en geld maar er mist nog iets. Eigenlijk heb ik het hierboven al een beetje verklapt, maar een goed kampvuur mag niet ontbreken. Het mag zelfs een doel op zich worden. Regels mogen (tot op zekere hoogte) aan de laars worden gelapt om dat kampvuur maar te hebben. Een roadtrip zonder kampvuur is geen roadtrip. Het wordt je soms erg moeilijk gemaakt, maar je moet er altijd voor proberen te gaan! Het is het snufje zout in de taart, onmisbaar!

Het magische spel mag ook niet ontbreken! En nee zonder een pakje kaarten is het nog best uit te houden. Maar zonder “would you rather” is een roadtrip geen roadtrip. Er is altijd dat moment dat niemand meer wat te vertellen heeft. Dat is het moment om te starten. Zou je liever….blind zijn of doof? Seks hebben met een dode aantrekkelijke vrouw, of een levende oma? Zou je liever…. Elke vraag brengt een goede discussie op gang en brengt leven in de brouwerij.

Om het af te maken is een mascotte nodig. Een roadtrip kan niet worden voltooid zonder mascotte. Het kan gestart worden zonder, dit is zelfs het beste, maar kan niet worden geëindigd zonder mascotte. Een mascotte moet! gratis zijn, dus het moet worden gevonden of gekregen (of gestolen). Het kan van alles zijn. Meestal is het een teddybeer, maar ik ben ook een stuk hout welke sprekend op een krokodil lijkt tegengekomen.

Het beslag is nu klaar om een taart te vormen. Vormen! Er moet een vorm nodig zijn. Dit kan in alle vormen zijn die je zelf aanstaat. Sommige vormen zijn moeilijker te vullen (denk aan landen met veel terroristen), andere zijn een beetje saai voor jou maar kunnen geweldig zijn voor een ander. De vorm (het land) is naar keuze!

En met dit alles moet het een succes worden. Wil een unieke belevenis dan moet je natuurlijk nog wat ingrediënten van jezelf toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>