Feiten en vooroordelen

Of we het nu ontkennen, bevestigen of weglachen er is geen ontkomen aan. We houden er van! Vooroordelen. Of misschien zijn het ook wel feiten. Het zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen is een veel gehoorde uitspraken. Als je nu voor regel het woord feit leest, zijn het de uitzonderingen die de feiten bevestigen. Maar dat mag je natuurlijk weer niet over hard zeggen want het is altijd nog beter om over vooroordelen te praten dan iets als feit brengen wat niet door deskundigen is bevestigd.

Maar omdat dit mijn website is, waarop ik kan doen en laten wat ik wil. Gaan we gewoon even een aantal heerlijke feitjes op een rij zetten. Of vooroordelen. Of hoe je het ook wilt noemen!

Laten we beginnen met de reizigers uit verschillende landen. Welke eigenschappen bezit hij, hoe ziet hij eruit, wat doet hij op een gemiddelde dag, kortom: Wat kenmerkt hem!

De Engelsman

De gemiddelde leeftijd van de Engelsman is 27 Jaar. Het opleidingsniveau van de Engelsman ligt ver onder het backpackers gemiddelde. Een Engelsman met een universitaire opleiding (HBO of universiteit in Nederland) kom je zelden tot nooit tegen. Mocht je deze ooit ontmoeten, koester hem. Ze zijn zeldzaam. Zie het als het verzamen van flippo’s of voor de jongere generatie pokemon kaarten. De Engelse backpacker blijft in de stad, bij voorkeur 12 maanden in dezelfde stad. Hij zal een korte trip naar enkele toeristische attracties maken om snel weer terug te keren in de grote stad. Het enige moment dat een Engelsman (in Australië) de stad zal verlaten is om zijn regionale werk te doen. Dit werk geeft je recht op een extra jaar Australië. Hierdoor kunnen ze nog een jaar in de stad blijven. Het uiterlijk van de Engelse man is netjes en modern te noemen. Het uiterlijk van de Engelse dame is ronduit hoerig als een sloerie. De aangebrachte hoeveelheid make up hangt af het doel die dag, maar gemiddeld komt dit neer op 2 tot 4 centimeter laagdikte. Op een goede avond uit kan dit oplopen tot een zekere 9 centimeter. Hoe meer de buik zichtbaar is hoe beter. Bh’s zijn overbodige geldverspilling en inkijk moet gemaximaliseerd worden. Over de lengte van, iets wat door moet gaan als, de broek of rok kunnen we beter niet praten. Schreeuwen is het communicatie middel tussen Engelse vrouwen!

De Duitser

De gemiddelde leeftijd van de Duitser is 18 Jaar. Hij zit in zijn “gapyear” na het voltooien van de middelbare school. Ze overspoelen dit land en sommige Australiërs zijn zelfs bang dat het om een geheime invasie gaat. Ze doen dit overigens allemaal rond September. En ze verlaten massaal het land in Juni. Wil je ze dus ontlopen kom dan eind juni tot september naar Australië! Moet je juist iets van ze hebben, kom in September (denk aan het verkopen van je inmiddels niet meer werkende auto). Ze komen allemaal binnen als jonge naïeve kinderen. Makkelijk te manipuleren! In Juni herken je ze niet meer terug. Het zijn opeens gewone mensen geworden. Je kunt zelfs een discussie met ze voeren. Ze drinken massaal “goon”, de goedkoopste wijn in Australië met als ingrediënten onder andere melk, eieren en vissen ogen, en spelen het liefst drankspelletje. Dronken zijn zonder dat moeders in de buurt is blijkt een belangrijk hoogtepunt van hun Australië tijd. Probeer hier niet over in discussie te gaan maar lach vriendelijk als ze je weer eens vertellen wie er die nacht boven de wc heeft gehangen. Touroperators rekenen de Duitser tot een van de gemakkelijkste doelgroepen. Ze willen de “coole stuff” doen en denken vaak dat de prijs die wordt aangeboden al vast staat. De Duitser is overigens een goed gezelschap en heeft als één van de weinige een Nederlandse mentaliteit. Dit geld ook voor de kledingstijl. Hoewel de alternatieve scene hier nog steeds meer aanwezig is als in Nederland, ziet te gemiddelde Duitse man en vrouw er hetzelfde uit als de Nederlander. Op de piercing na. Die is net zo normaal als het dragen sokken en kan werkelijk overal op het Duitse lichaam gevonden worden. En ohja, ze klagen massaal elke dag over het brood!

De fransman

Gemiddelde leeftijd van de fransman is 24 jaar. De Fransman is de meest impopulaire persoon op deze aardbol. Hoewel de Russen, Israëliërs en Indiërs dit misschien nog overtreffen, maar deze bevinden zich (op de Israëliërs na) nog niet in het backpackers circuit. Het enige nuttige moment om contact met een fransman te zoeken is als aankopen gedaan moeten worden. Sommige touroperators worden al zo moe van de fransman dat ze maar direct de laagste prijs geven. Omdat ze die er toch wel uit willen persen. Probeer absoluut geen discussie met ze aan te gaan. De fransman is te trots en zijn eer zal worden aangetast als je niet direct met hem akkoord gaat. Het enige moment waarop de fransman massaal naar jou toekomt is als er contact met officiële instanties moet worden gemaakt. De fransman spreekt geen Engels. En dus raakt hij in paniek en zoekt hulp. De zwartrijders, afval op straat gooier en rochelende balkon tokkies zijn ook fransen. Gemiddelde komen ze een week voor vertrek op het vliegveld omdat ze hier gratis kunnen kamperen. Als je ooit laat incheckt in een hostel en iemand op de vloer van je kamer (of erger, in jou bed) vindt, dit is een fransman. Mijn vriend heeft al betaald toen hij hier 2 jaar geleden verbleef dus ik ga toch zeker niet nog een keer betalen, zal zijn verklaring zijn. Als er één fransman is valt het leven nog wel te overzien, zeker met wat Engelse in de buurt, zal hij eenzaam en verlegen in een hoekje zitten. Blijken er meerderen dan is het zaak een veilig heenkomen te zoeken. Loop nooit weg voor problemen is het motto. Maar loop wel weg voor fransen!

De Walloon (belgie)

Dit is een koppie van de fransman. Met 2 uitzondering. Hij praat vloeiend Engels en een paar woorden Nederlands. Hij heeft een gloeiende hekel aan Nederland!

De Vlaam (Belgie)

Is zoals jou. Gewoon Hollands. Zolang we hier van kunnen spreken. Want als ik over Brabanders en Rotterdammers ga beginnen zijn we morgen nog niet klaar.

De Zweed

Is zoals jou, maar dan beter. Als je iemand ziet die langer is dan jou. Dit is een zweed. Het enige land in de wereld met langere mensen dan Nederland. Zie je iemand die rijker is dan jou. Dit is een zweed. Een andere favoriete groep van de touroperators, ze betalen toch wel want zeg nou zelf het kost toch allemaal niks. Zie je een zweed werken, dan is hij al meer dan een jaar van huis. Hoor je iemand die beter Engels spreekt dan jou? Dit is een zweed. Nederlanders zijn de beste niet van origine Engelstalige in Engels praten ( accent niet meegerekend) , op de zweden na. Als Nederlander zal je altijd aangesproken worden op de mooie dames in jou land. Alleen is er weer één land wat van je gaat winnen. Juist. Zweden…

De Taiwanees

Het enige Aziatische land (Japan en Zuid-Korea zijn te rijk om onder Azië te vallen) wat een werk en reis visa kan krijgen in Australië. En dat betaald zich uit. Ze zijn puur in Australië om geld te verdienen. Als je besef dat een Nederlander in de bouw al het dubbele kan verdienen dan een engineering in Nederland, wat moet dit voor mensen van een nog veel armer land dan wel niet betekenen. De Taiwanees spreekt geen Engels en werkt graag illegaal. Tegen een salaris waar jij je bed nog niet voor uit zou komen. Uitbuiting en moderne slavernij is dan ook een veelvoorkomend probleem voor de Taiwanees. Maar naar alle waarschijnlijkheid is het nog steeds beter dan thuis, anders doe je het niet op je workingHOLIDAY! De Taiwanees heeft zijn geheel eigen circuit van winkels, supermarkten en touroperators. Wil je een goedkope prijs en je niet inlaten met fransen, gebruik de Taiwanees. Deze zijn altijd het goedkoopst, hoe ze het doen mag Joost weten!
Ben je hongerig, maak contact met de Taiwanees. In tegenstelling tot de westerling zullen ze altijd alles delen, maken ze altijd te veel eten en is het eten altijd 10 keer beter dan dat van alle andere bij elkaar!

De Ier

De gemiddelde leeftijd van de Ier is 32 Jaar. In Australië aangekomen gedurende de crisis in Europa. Eerst op een workingHoliday visa en daarna gesponsord door bevriende bedrijfjes. Alle Ieren kennen elkaar en alle Ieren werken in de bouw. Van ICT specialisten tot advocaten, ze werken met ze alle in In bouwbedrijven. De Ierse timmerman geeft de Ierse schilder de plamuur klusjes en het Ierse sloopbedrijf heeft een Iers afvalverwerkingsbedrijf. Ze hebben een hekel aan Australië en wachten tot de economie in Ierland aantrekt om weer terug te gaan. En dan zijn het opeens weer ICT specialisten en advocaten. Ze wonen allemaal in appartementen (altijd aan het strand) met een paar Ieren samen. Van op jezelf wonen wordt je eenzaam en andere landen zijn eng!

En de Nederlander?

De Nederlander bestaat niet. Hij zal nooit in zijn eigen taal praten. Hij gedraagt zicht hoe een ander zich gedraagt. Hij is (net als de Duitser) niet trots op zijn land. Probeert soortgenoten te vermijden. Accepteert de lokale cultuur en doet waar hij zin in heeft.

En die andere dan? Die heb ik te kort meegemaakt om een oordeel over te vellen. De Italiaan, de Chileen, de Maltees, De Koreaan, De Canadees en de andere Scandinavische landen. Ze vallen niet op, ze zijn er niet veel, of ik vind gewoon dat dit verhaal nu wel lang genoeg is!

En jongens en meisjes, vergeet niet, het zijn misschien vooroordelen maar achter elk woord in dit verhaal zit een kern van waarheid! Discussie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>