Geweld mag wel, vuurwerk niet?

Terwijl Ajax op dit moment kampioen in de Nederlandse eredivisie aan het worden is, blijf ik me vanuit Moskou verbazen over de berichtgeving uit Nederland. De ophef in de Media, de reacties onder de artikelen van het “gewone” volk, is gigantisch wat betreft het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale. Zelfs politici praten al over het op een eiland plaatsen (Zal ik hier voor de grap neer zetten dat ze alle Joden/marokanen/hippie’s/Rotterdamers maar op een eiland moeten plaatsen, of worden er dan opeens mensen boos) van heel VAK410, inmiddels bij iedereen in Nederland bekend denk ik.

Nou verbaast dit laatste mij dit laatste niet zo aangezien elke politici punten probeert te scoren met iets wat op dat moment in de media is, i.p.v. bezig te houden met dingen die de politiek iets aangaan. Maar dat is een ander verhaal.

Inmiddels is van Amsterdam een vesting gebouwd, zijn supporters uit een heel vak geweerd (discriminatie?) bij een voetbalwedstrijd en mogen er nog eens 3 jaar lang geen uitsupporters bij de klassieker zijn. Ik lees dit hier vanuit het mooie Moskou, waar overigens op elke!!! Straathoek twee agenten staan, met open mond! Heel Nederland staat op zijn kop door een beetje vuurwerk. Ja ik weet het mag niet, je moet het niet op het veld gooien, niet naar mensen gooien, enzovoorts enzovoorts. Maar is het plegen van geweld tegen andere mensen niet veel erger? Is het zien van voetbal als reden om geweld te gebruiken niet veel erger? Waarom winden we ons daar niet over op. Het zijn (meestal) niet deze mensen die geweld gebruiken. Het zijn niet deze mensen die dingen slopen (op vuurwerk schade na), waarom is dit dan opeens zo erg? Omdat het in beeld is op TV? Of is dat gewoon een mooi moment om kijkcijfers te scoren?

Ondertussen zie ik de personen die ik geweld zag gebruiken op dit moment rustig op de tribune zitten. Want dat blijkt niet erg te zijn! Nee vuurwerk afsteken dat is voor criminelen. Want vuurwerk afstekers zullen echt de volgende klassieker geweld gebruiken? Want vuurwerk afstekers zullen echt gaan vechten in de binnenstad? Want vuurwerkafstekers zorgen er echt voor dat niemand meer naar het voetbal durft(even om de ME en de knokkende mensen heen llopen, maar dan in het stadion maar snel weer buiten naar de knokkende mensen kijken want dat vuurwerk..poehh)?

Ik snap er niks meer van! Leg het me uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>