Kaarten met bro!

De hoofdpersonen uit dit verhaal worden genoemd bij hun voornaam dan wel bijnaam. Achtergrond informatie over deze personen is hier te vinden. Geadviseerd wordt om dit voorstel rondje eerst te lezen. Desalniettemin is het mogelijk dit verhaal zonder achtergrond informatie te lezen. In dit geval kan zelf een persoon achter de naam worden gefantaseerd. Als in een echte roman!

Het is mooie stille lentenacht ergens tussen Alice Springs en Cairns. De hemel is zoals elke dag heerlijk helder en de Melkweg is weer duidelijk te herkennen. We kamperen op één van de vele gratis kampeerplaatsen die in de outback te vinden zijn. We beschikken dit maal over de luxe van een wc en een bankje met tafel. Helaas geen hout voor een kampvuur kunnen vinden en dus moeten we ons anders gaan vermaken vanavond. Wat is er dan beter om een potje kaarten te spelen. Na bijna 2 weken “on the road” wordt het daar wel eens tijd voor.

Dave komt met een mooi voorstel van een simpel Engels kaartspel. En als Dave simpel bedoelt is het ook simpel. Iedere speler krijgt 1 kaart. De persoon met de laagste kaart verliest. Dat klinkt iets te simpel is het niet? We voegen daarom 1 regel toe. De eerste persoon na de deler mag kiezen: hou ik mijn kaart of wissel ik hem met de speler links van me. De speler links mag niet weigeren als je wil ruilen! Als de eerste persoon de keuze gemaakt heeft is het tijd voor de volgende, en zo de hele tafel rond. De laatste persoon mag kiezen of hij zijn kaart houdt of het wisselt met de bovenste kaart van de stapel.

Tot zover het spel. Als je het niet begrijpt is het misschien tijd voor een cursus begrijpend lezen! Want een betere uitleg als dit is niet mogelijk! Dat is natuurlijk een grapje, voor je nog aan je eigen verstand gaat twijfelen!

We spelen dit spel enkele ronden zonder problemen totdat het bro zijn beurt is. Hij moet beslissen of hij wisselt met Dave of zijn eigen kaart zal behouden. Bro besluit zijn eigen kaart te behouden. Dave geeft als reactie op dit besluit aan dat het een domme zet is. “weet je het heel zeker bro?”. Goedgelovig als Bro is begint hij te twijfelen. Na nog wat goede woorden van Dave besluit Bro toch te wisselen. Één 7 voor een 2! De oelewapper. Dave en Natalie kun je opvegen na deze actie. Bro kijkt alleen maar verbaast naar zijn kaart. Hoe kon hij! Hij verliest het spel en moet in dit geval de aangebrande aardappel eten. Wat hij natuurlijk niet doet. Niemand is zo gek die avond, tot de laatste verliezer, ene hollander. Regels zijn regels tocht?

Gratis kamperen langs de weg. In australië, outback!

Gratis kamperen langs de weg. In australië, outback!

Dat is nou de lol van kaarten. Soms gebeurt er iets grappigs. Soms niet en is het gewoon kaarten. Heb ik toch mooi even 5 minuten van je leven afgesnoept! Volgend keer zal ik een meer boeiend roadtrip verhaal plaatsen. Ik hoop dat jullie nog de moeite nemen om het te lezen. Want dit was een beetje stout van mij! Ik wilde het gewoon even kwijt. Maar je kunt in ieder geval zeggen dat je een nieuw kaartspel geleerd heb! En dat kan nou weer niet iedereen zeggen! Wees trots op je zelf!
Reactie zijn welkom, maar laten we het vriendelijk houden!

*Als ik ooit nog eens zin heb om iets uit te typen zal ik een pagina maken met alle kaartspellen die ik tijdens mijn reis heb geleerd. Van super simpel tot super moeilijk! Voor de geïnteresseerden! Blijf me volgen! Please!

Een prachtige ondergaande zon in Australie, outback! Photo: Bro, warren!

Een prachtige ondergaande zon in Australie, outback! Photo: Bro, warren!

One thought on “Kaarten met bro!

  • vader

    on

    Zat ik zomaar even te lezen! Mooi verhaaltje, jij weet je volgers mooi te boeien…
    Nu is het alweer weken later. Lente wordt zomer, voor je weet is het bij jullie bloedheet.
    Hier alles goed, zwarte Piet is weer verdwenen en Paul heeft een nieuwe racefiets, maar niet van Zwarte Piet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>