Linkse hobby’s

Linkse hobby’s. Een beroemde uitspraak van, als ik mij niet vergis, Geert Wilders. Naast een beroemde uitspraak is het eigenlijk ook een interessante uitspraak. De meeste informatie die tot je komt wordt voor kennisgeving aangenomen. Als je overal over na zou moeten denken wordt je tenslotte ook moe. Maar ik stel voor dat we nu even gaan nadenken. Mijn advies: ga een rondje lopen, of voor de rijkere onder ons ga een rondje met de auto rijden. En denk eens even na over Linkse hobby’s. Tot zo!

Welkom terug! Hoe was het? Lekker lopen nadenken? En Interessante uitdrukking die linkse hobby’s. Misschien ook wel niet, maar voor mij in ieder geval wel. Hoe kan een hobby nou links zijn. Oké als je het letterlijk neem kan het best. Voetballers die proberen het linker been te trainen. Mensen die al sinds de basisschool proberen met links te schrijven, of andere dingen met hun linker hand proberen. Je zou er plezier in kunnen hebben om links van de weg te rijden. Of wat dacht je van proberen altijd links af slaan bij een kruising. Best een leuke hobby voor op zondag denk ik, kom je nog eens ergens. Maar dat bedoeld ome geert (ik mag ome zeggen) hopelijk niet. Dat zou een beetje flauw van hem zijn. Nee hij zal het politiek-links bedoelen. Politiek-linkse hobby’s. Maar hoe kan op die manier een hobby nou links of rechts zijn.

Het heeft voor mij lang geduurd om er één te vinden. Ik kon mezelf nooit op een linkse of rechtse hobby betrappen. Hoe kan een hobby nou een politiek voorkeur hebben, dat kan toch helemaal niet? Dat dacht ik! En waarschijnlijk jij ook? Maar het kan! Ik heb er één gevonden. Of ik denk dat ik er een gevonden heb.

Hoe ik bij het uiteindelijke antwoord gekomen ben? Ik heb voor mijzelf eerst maar eens een rijtje gemaakt, zonder google, van mensen die ik als politiek-links beschouw.

-Ik denk dat iedereen gelijk is
-Ik vind geld niet belangrijk
-ik steun een politieke partij die zegt dat hij links is. (vrij belangrijk)
-Ik vind dat je moet doen wat je leuk vind, ook al ben ik niet nuttig voor de maatschappij.
- Ik maak me zorgen om alles in de wereld (politiek, mensen, milieu, diertjes,)
- Ik ruim mijn afval op (dit is puur links! We kunnen nucleair afval en olie toch gewoon in de woestijn dumpen?)

Na dit lijstje te hebben opgesteld ging ik op onderzoek uit! Waar vind ik mensen met al de bovenstaande eigenschappen. Zijn er mensen in mijn omgeving die dit bezitten en zo ja, welke hobby’s hebben zij. Is er een plek waar al deze mensen samen komen? Is er misschien een land waar deze mensen wonen? Maar helaas dit levert weinig op.

De andere kant dan maar op. Komen deze mensen van een bepaalde plek? Hebben ze allemaal dezelfde plek bezocht? Zijn ze ooit in aanraking geweest met het één of ander? Maar helaas ook dit levert weinig op.

Waar vind ik nou in godsnaam die politiek-linkse hobby?! Bijna heb ik het opgegeven.

En toen, geïnspireerd bij Galileo galilei, Einstein en Newton op het zelfde moment kreeg ik een heldere ingeving. Of zoals een wijze uitspraak luid die opeens in mij opkwam: Alle patat is gemaakt van aardappelen, maar alle aardappelen zijn geen patat! Dat klinkt te lekker om waar te zijn! Maar toch is het zo. Alle linkse mensen zijn individuen dus er is niet één plaats waar deze gemaakt zijn. Maar er is wel één hobby met een 100% linkse uitslag. Om het ook voor de patat generatie duidelijk te maken. Alle reizigers zijn links, maar niet alle linkse mensen zijn reiziger.

Ik ben vele Amerikanen tegen gekomen. Maar geen enkeling zou ooit op de republikeinen stemmen. Sterker, het gros stemt ook niet op de Democraten maar staat steunt een politieke partij die zegt dat het links is. Van iedereen die ik ben tegengekomen heb ik nog nooit iemand kunnen betrappen op het feit dat ze zich beter voelen dan een ander. Ik heb de gekste combinaties van vrienden groepen gezien. Ik ben nooit iemand tegen gekomen die zegt een goede baan te moeten vinden, hard te moeten werken, carrière te moeten maken en geld de hoofdzaak van het leven noemt. Ik heb nog nooit een reiziger ontmoet die zich niet drukt maakt om executies in China, plastic op straat en het afslachten van olifanten. Ik heb nog nooit een reiziger afval op straat zien gooien, dit zijn altijd de lokale bewoners. En ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die openlijk Politiek-rechts is. Als in de zin, “Hoi, ik ben Politiek-rechts, en jij?”.

Zijn we er dan? Bijna! Er kunnen dan wel alleen maar linkse mensen deze hobby hebben. Maar is de Hobby zelf dan links? Nee dat hoeft niet. Er is tenslotte geen regel die zegt, alleen politiek-linkse mensen zijn welkom in het vliegtuig, tenzij je voor werk of vakantie naar dit land reist. Nee, het moet anders zitten. De hobby maakt mensen Politiek-links. Dus de mens hoeft helemaal niet links te zijn. Maar hij wordt dat gemaakt. En daardoor is de hobby links en dus invloedrijk. Dat is de conclusie en daar moeten jullie het mee doen.

Dus meneer Geert! Als je linkse hobby’s wilt stoppen. Ga op het vliegveld staan. En verbied mensen langer dan 3 weken Nederland te verlaten. Tenzij ze zaken willen doen in het midden oosten om goedkope olie te scoren, het gevangenisleven in guantanomo Bay willen bestuderen of willen zien hoe het afgraven van bossen en bergen je economie op hol laat staan in Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>