O.a. over problemen, Melbourne en Tasmanië

Leuke verhaaltjes schrijven welke ook nog eens berusten op de waarheid is natuurlijk het hoofddoel van deze website. Maar toch, zo nu en dan, willen mensen wel eens wat meer weten. Hoewel de Twitter tijdlijn hiernaast een hoop verklapt heb ik het idee dat niet iedereen die weet te vinden. En omdat ik niet blog als een dagboek, kunnen mensen wel eens in paniek raken.

Nou maakt mij dat niet zo veel uit, moeten ze allemaal lekker zelf weten. Maar er komt een moment dat paniek omslaat in blinde paniek en ik dood gegooid wordt met berichtjes vanuit onverwachte hoek. Nu kan ik ook die wel weer negeren, geen enkel probleem mee. Er is alleen één maar, ik ben er achter gekomen dat het ontvangen van berichten meer dan gemiddeld energie van mijn telefoon accu vraagt.

En dan zijn we er!

Er is nu een probleem wat mij persoonlijk treft. En dan gaan alle alarm bellen hier rinkelen. Hoe lossen we dit. SWOT analyses worden uitgevoerd en probleem analyses opgesteld! Hoe lossen we dit op!

Oplossing: Een kleine update, met veel info die je allang kon weten als je de (aan de rechterzijde op de homepage) Twitter tijdlijn in de gaten had gehouden. Maar goed, u vraagt wij draaien.

Oorzaak, gevolg blokschema!


Oorzaak, gevolg blokschema!

Begin Februari:

Ik verlaat de boerderij in Gladstone (QLD) en vertrek met de trein naar Brisbane, hier enkele dagen vertoevend en vooral in een park op de grond gelegen te hebben pak ik weer een nieuwe trein. En bus. Op naar Yamba. Nummer 1 dorp van Australië volgens een representatief onderzoek.

32 km in 2 dagen! Ik en de natuur!

32 km in 2 dagen! Ik en de natuur!

Geweldige plaats om een paar dagen te vertoeven! Heb het verschrikkelijk naar mijn zin en doe nog een surfcursus ook! Weer lekker wat golven gepakt en mijzelf naar een hoger niveau getild! Overigens bleek ik deze plaats eerder tijdens een roadtrip al bezocht te hebben. En het was een van de saaiste plaatsen ooit heb ik toen verklaard na een bezoek van zo’n 30 minuten. 2 meningen, 1 plaats!

En dat was het einde van mijn Sydney fiets!

En dat was het einde van mijn Sydney fiets!

Vanuit hier ben ik vertrokken naar Sydney. Mijn fiets uit de stalling gehaald. Wat rondgereden en vooral oude bekenden opgezocht. Een 3 daags uitje naar de “blue mountains” gemaakt, een 32 km wandeling met 32 kg bagage alleen in de bossen gemaakt en weer terug gekeerd naar Sydney. Hier bleek het voorwiel van mijn fiets gestolen en deze kon dus ook naar het grofvuil. Weg $150! Een laatste avondje met Dave door gebracht op een huisfeest van onbekenden en toen vertrokken naar Eden!

Eind Februari:

Een avontuurtje beleeft in eden. Waar zeer spoedig een verhaaltje van op de website komt.

Tussen de harde kern!

Tussen de harde kern!En daarna doorgereis naar Melbourne.

Melbourne! Goud!

Melbourne! Goud!

En daarna doorgereist naar Melbourne. Wat overigens nogal wat voeten in de aarden had. Hollandse vertragingen, bijna uitdrogingen en bussen i.p.v. treinen. Maar uiteindelijk aangekomen in de geweldige stad Melbourne. Veruit de beste stad in Australië. Tevens de beste die ik ooit bezocht heb in de wereld. Goud! Zou ik in Hollandse straattaal zeggen. Hier een weekje vertoefd, met voornamelijk vrouwen. Ik weet ook niet waar ik last van had. Maar ze zaten als een zwerm bijen om me heen. Zelfs als je denk een sportwedstrijd te bezoeken, normaal een mannen ding, blijven ze maar rond vliegen. Daarom maar niemand verteld wat ik stiekem op mijn zondag morgen ging doen: Foebal kijken! Alleen! Tussen de harde kern. Gewoon lekker!

Maart:

Een vliegtuig vanuit Melbourne brengt me naar Tasmanië (voorheen van Diemen’s land). Een eiland en tevens staat met een Nederlandse naam. Vernoemt naar de Nederlander Tasman, de ontdekker van dit pareltje als het om natuurschoon gaat. Hoewel het gelukkig voornamelijk de Engelse waren die hier de originele bewoners (Aboriginals en de Tasmania tijger) tot de laatste aan toe hebben uitgemoord, weet ik niet of je zo blij moet zijn met de Nederlandse naam van dit plekje. Maar dat is weer een andere discussie!

In tasmanie heb ik in de eerste week rondgereden in een Nissan micra met 3 stuks of 18 jarige Duitsers. Alle toeristische dingen die je gezien moet hebben zijn in deze week bezocht. Verlaten van het eiland was na dit dus een optie. Maar niet voor mij.

De Duitsers, de tent en de auto!

De Duitsers, de tent en de auto!

Eind maart:

Betovert door de natuur besloten om met 1 Duitser (Josua Cristiano, klinkt lekker Duits) aan de wandel te slaan. Een flinke investering in materieel was hiervoor wel eerst nodig. Weg spaarcentjes. Vertrokken richting “Wineglass bay” voor een drie daagse wandeling. Om daarna door te trekken naar de Overland track. Deze wereldberoemde wandeling, voor vele onderdeel van de zogenaamde “bucked list” was ondanks de $200 entree een goede keuze! Adembenemende natuur, geweldige ervaringen en de meest lieve mensen ontmoet!

We zijn er klaar voor! De Overland track!

We zijn er klaar voor! De Overland track!

Na dit geheel afgerond te hebben heb ik een paar dagen mogen verblijven in een klein maar gezellig huisje. Hoe ik daar terecht kwam? Couchsurfing! En ik raad het iedereen aan die dit leest. Slaap je liever in een hotel? Stel dan je eigen woning zo nu en dan open voor nieuwe culturen, personen en verhalen! Het is die paar uur vrije tijd die je erin steekt meer dan waard!

Hierna ben ik het plezier van liften gaan uitvinden! Een goedkope en plezante manier van rondreizen die mij uiteindelijk in Launceston heeft gebracht. Waar ik nu, eenzaam in de gemeenschappelijke ruimte, op een bruine tafel dit verhaal sta te typen!

Wat de toekomst brengt? Geen idee! Zelfs mijn bed voor vanavond is nog een raadsel! Weten hoe het afloopt? Hou nu maar gewoon twitter in de gaten! Bespaard mij weer typen! Dankeschön!

Bezig met het schrijven van deze tekst!

Bezig met het schrijven van deze tekst!

One thought on “O.a. over problemen, Melbourne en Tasmanië

  • moeder

    on

    geeft weer wat meer informatie, Tasmanie dus zeker de moeite waard en nu zeker nog kijken of er nog meer te beleven valt daar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>