Nieuwsflits!

Leeft hij nog, ja hij leeft nog! Inmiddels enkele dagen kunnen vertoeven in het toeristische Cairns. Als je de landkaart erbij pakt kun je best eens schrikken. Meer dan een maand zonder informatievoorziening en opeens duizenden kilometers oostelijk van Broome. Mijn tijd in Broome zit er op ja!

Na ruim 2 maanden een gereguleerd leventje geleden te hebben was het voor mij tijd om te vertrekken. Met een Nederlandse reisgenoot. 2 Nederlanders in een auto die Australië doorkruizen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat was het dan ook. Een dag voor vertrek een triest telefoontje van het thuisfront. Enkele uren later zat mijn toekomstige reisgenoot op het vliegtuig naar huis. Ik zat in de zon aan het zwembad, zonder baan, zonder toekomst maar met een biertje. Gelukkig koste het niet veel moeite om een “perfecte” nieuwe reisgenoot voor het eerste deel van de trip te vinden: Jerremy! Hoe deze reis verliep zal ik, hoewel jullie me vast niet geloven omdat ik deze belofte al vaker heb gedaan, in een later stadium op mijn website plaatsen.

Met Jerremy, Vanessa en Elodie vertrok ik uit Broome richting Darwin. Aangekomen in Darwin was het zaak om z.s.m. een nieuwe reisgenoot te vinden naar de oostkust. Deze stad kon mij namelijk niet bekoren. En na enkele dagen begon hij mij zelfs tegen te staan. Hoewel de promenade aan de kust prachtig is en er genoeg dronken backpackers zijn te vinden voelde ik mij er niet echt thuis. Na enkele dagen lukte het mij gelukkig om nieuwe reisgenoten te vinden. Met 2 auto’s en de eerste 400 km met 10 personen (later 9 personen) vertrok ik uit Darwin. Richting Alice springs, het middelpunt van Australië. Vanuit hier bezochten we de beroemde steen, uluru of ook wel ayers rock genoemd. Een rondje om de steen en terug. Op naar boven! Op naar Cairns. Eindbestemming Cairns.

Eenmaal in Cairns aangekomen bleek dit overigens niet de eindbestemming.

Direct werd er verder naar het noorden getrokken. De tropische regenwouden in! Ja die zijn er in Australië! Na 5 dagen tropisch regenwoud, regenbuien en lange wandeltochten was het dan eindelijk zo ver: Cairns!
Een prachtige week in Cairns later is het vandaag, Dinsdag 7 oktober 2014, tijd om te vertrekken langs het feestgedruis aan de oostkust. Ik moet nog maar bezien hoe mij dit bevalt, maar een nieuw avontuur staat voor de deur!

Ik hoop in mijn eenzame tentje op het strand tijd te vinden om beide dagenlange auto tripjes, mijn avonturen in Cairns, de meest bijzondere klanten uit mijn supermarkt tijd in Broome, mijn avonturen in China en Noord-Korea en vele andere uit te typen! Want dat kan ik jullie toch niet onthouden?

Hot springs!

Hot springs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>