De plassende vrouw

Het was vrijdag tweeëntwintig augustus tweeduizendveertien. De dag die zal worden herinnerd als de grote plasdag!

Ik sta die dag zelf achter de kassa te werken met mijn Zuid-koreaanse collega Rachel als we worden opgeschrikt door een schreeuwend echtpaar. Ruzie in de tent. En geen kleine ruzie, een echte ruzie. Hoewel het bij een nadere bestudering van dit schouwspel voornamelijk van één kant komt. De vrouw in kwestie trekt zich weinig aan van de scheldwoorden die naar haar hoofd worden geslingerd. Verzin enkele Engelse scheldwoorden en ze behoorde gegarandeerd tot het vocabulaire van haar wederhelft. En ook de handjes vliegen door de lucht. Een paar ferme tikken in het gezicht van zijn vrouw, die geen kikt geeft. Dit geheel zet zit nog even voort tot ze zijn aanbeland in het midden van de supermarkt, recht voor de kassa waar ik sta te werken. Het geheel valt nu nog beter te aanschouwen.

De man komt er inmiddels achter dat schelden en slaan niet werkt en dat hij het anders aan moet pakken. Hij pakt de tas van zijn vrouw en begint hem leeg te gooien op de grond van de supermarkt. De vrouw komt eindelijk in beweging. Maar in plaats van aandacht te geven aan haar man loopt ze naar de uitgang van de winkel. Aldaar trekt ze zonder enige vorm van gene haar broek en onderbroek tot op de enkels! Langzaam hurkend laat ze haar gele sappen voor de ingang van de winkel op de grond kletteren. Ik kan mijn lachen nu toch echt niet inhouden. Mijn collega daarentegen begint te gillen! Ze walgt ervan!

Ondertussen is het nu voor ons toch wel eens tijd om in actie te komen! We vragen het echtpaar vriendelijk hun troep van de grond te halen en de winkel te verlaten! Volgens de man is het niet zijn troep maar dat van zijn vrouw. De vrouw beaamt dat en begint, nog half na druppend maar met haar kleren weer aan, haar eigendommen van de vloer van de winkel te verwijderen. Enkele minuten later kunnen we opgelucht ademhalen! Ze zijn vertrokken!

Maar niet voor lang!

Niet veel later diezelfde dag:

Het echtpaar, wat op het oog weer vrede heeft gesloten, komt de winkel weer inlopen. Om de taferelen van deze morgen voor te zijn besluit ik om het echtpaar op de beveiligingscamera’s in de gaten te houden. Uitgerekend in de enige hoek van de supermarkt die niet op beveiligingscamera’s wordt vastgelegd houdt het echtpaar halt. Tijd om een onopvallende ronde door de supermarkt te maken! Iets te onopvallend blijkt enkele tellen later.

De man stormt op me af en begint op dreigende toon te spreken: “denk je dat ik steel ofzo, denk je dat ik wil stelen”*. Enigszins geschrokken doe ik een stap achteruit en probeer ik uit te leggen dat ik gewoon de vakken moet vullen in de supermarkt. Ik heb het idee dat ik overtuigend overkom want hij knikt wat en loopt samen met zijn vrouw een andere richting op. Terug achter de beveiligingscamera’s zie ik de twee voor de John Walker blikken tonijn staan. 1…2…3…4…5 blikken in de rechter broekzak, 1…2…3…4… in de linker broekzak van de vrouw, en 1 in de hand. Daarna komen ze naar de kassa om één blikje tonijn af te rekenen. Als ik en mijn collega vragen of ze de andere blikjes ook willen afrekenen worden er spontaan 2 blikjes uit de broekzak getoverd. Bij het herhalen van de vraag nog 2. Enzovoorts, enzovoorts tot alle blikken op de toonbank staan. De man begint ondertussen opnieuw te schelden op zijn vrouw dat ze niet moet stelen. Het was natuurlijk niet zijn idee.

Ondertussen is het scannen van deze blikjes is nog een hele opgave omdat het beeld van de door urine doordrenkte broek nog helder op het netvlies staat. En deze blikjes komen uit die broek.

Als alles betaald is en ze eindelijk de winkel verlaten hebben halen we opgelucht adem. Dit was me het dagje wel.

*vrij vertaald vanuit het Australisch(de taal die witte hebben bedacht enkele jaren geleden)/Engels (de basis van Australisch)/Aboriginals (Oorspronkelijke taal op dit eiland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>