Rambo in Eden

De bus begint af te remmen  voor de laatste stop op de lijn, hij is de enige nog overgebleven passagier in de bus. Alle andere “reisgenoten” zijn op de voorgaande haltes al uitgestapt. Langzaam pakt hij zijn tassen en loopt naar de uitgaan. Waar de andere stops allen gezelligheid uitstraalde, lijkt het hier nogal doods. “ You’r going on a boat?” is wat de buschauffeur vraagt als hij ondertussen het bagage luik openmaakt. Hij lacht wat en zegt “Yes it looks like”. De buschauffeur kijkt hem vreemd aan maar zal het voor de rest ook worst zijn. De chauffeur pakt een rugzak, gooit hem op straat en loopt de bus weer in. Lees verder

Eden, New South Wales, Australië.

Met zijn rugzak op zijn rug loopt hij door de verlaten straten van Eden op zoek naar het “south western inn hotel”. $30 per nacht, de goedkoopste accommodatie in het dorp. Er blijkt een grote kroeg onder het hotel te zijn, welke waarschijnlijk, ook de enige in Eden is. Met 2 rugtassen en een Adidas tas de kroeg in lopen, hij voelt de ogen in zijn rug branden maar loopt zelfverzekerd naar de bar alias receptie. “ you got any rooms aivalible for tonight?” het antwoord daarop komt iets wat onverwacht voor verlaten oord als dit. “ yes $100 a night, cheaper? You have to make reservation. If there is something else in town? I think $100 is the cheapest you can find. We are not a backpackers town! Camping? About 5 kilometres out of town, bye!”. Met een grote glimlach staat hij 5 minuten later weer buiten. Waar het gross van de mensen uit het veld geslagen zou zijn, kan hij alleen maar glimlachen. Dit is avontuur! Dit is waarom je rondreis, eindelijk gebeurt er iets onverwachts.

Met 3 tassen, een glimlach en een beetje hulp van google.maps loopt hij het grote

Sun Eden NSW Australia

Zonsopkomst in Eden

onbekende tegemoet. Er is “stateforest” (hier is kamperen geoorloofd) maar dat is zeker 5 km verder, niet handig als je in de morgen het dorp wil bezoeken. De camping, ongeveer dezelfde afstand en daar moet met een beetje pech nog grof voor betaald worden ook. Een klein groen strookje langs de kant van de weg op nog geen 500 meters, laten we die eerst eens verkennen. Weggebruikers en mensen die uit hun raam kijken moeten gedacht hebben welke idioot loopt hier om 22:00 uur over straat in de woonwijk van een niet toeristische dorpje met een volle backpack. Nou dat was hij, Rambo, op weg naar een nieuw avontuur.

Er blijkt geen lantaarnpaal rond het groen strookje dan wel parkje te staan en het is pikdonker tussen deze struiken en bomen. Een platgetrapt “paadje” verraad dat er wel eens vaker iemand loopt. Hij besluit dit paadje maar even een stukje te volgen. Tot zijn grote geluk loopt het dood maar is een kleine sprong voldoende om op een vlak stukje grond terecht te komen. Stukje blijkt te veel van het goede, met een lengte van zo’n 2 meter en een breedte van nog geen 80 cm voordat er een helend vlak ontstaat, zal het de meeste mensen niet eens opvallen. Maar Rambo ziet het wel, genoeg ruimte voor 1 persoon! De lichten van de voorbijrazende auto’s worden tot op een hoogte van 50 cm bijna geheel gedimd door de struiken en bomen, waaruit hij kan concluderen dat ook bij daglicht wandelaars hem niet kunnen zien zolang hij op de grond ligt. Een perfecte spot dus! De tent wordt uitgerold en alle bagage wordt naar binnen gewerkt. De helft van de tent ligt op het helende valk, hier kan de bagage liggen, op het vlakke is genoeg ruimte voor 1 persoon. Opzetten van de tent gaat helaas niet lukken, dat maakt de kans om betrapt te worden te groot. Dan maar slapen met een stuk gaas in je gezicht. En oppassen dat je niet verstrikt en dus verstikt raakt in het zijl! Een niet al te goede nacht maar met voldoende rust is het gevolg.

De schuilplaats van Ruud Boon de eerste nacht!

De schuilplaats van Ruud Boon de eerste nacht!

Het is al licht als hij de volgende ochtend wakker wordt. Geen zorgen, gezien worden kan hij niet. Spulletjes om de dag door te komen worden verzameld, de rest verstopt onder een boom. Als iemand het vind heeft hij de dag van zijn leven.

Rambo in eden? Toerist in eden is misschien een betere beschrijving! Uitzicht punt

bezoeken, wat dolfijntjes in het water rond zien springen en Fish & Chips eten in de haven. Kennis maken met een 24 jarige indiaanse cruise toerist die niet begrijpt dat je ook met een auto of fiets kan rondreizen en kan slapen met meer personen in één ruimte. Ja ook Rambo kan een toerist zijn maar niet voor lang, als hij even later alles gezien heeft en naar het strand gaat om te “chillen” komt hij weer bij zijn eigen ik.

Dolphins in Eden, NSW, Australia

Dolfijnen spotten

Hij loopt over het strand, op zoek naar een perfecte slaapplaats. Het strand blijkt 1 opgang te hebben, wat de kans op passerende mensen verkleint. Na een korte wandeling is het perfecte plekje gevonden. Verscholen zodat het van de weg afgezien niet opgemerkt kan worden, naar het zich laat aanzien op het droge en uit de wind omdat het in een “kommetje” ligt. Met 2 in het zand geprikte stokken markeert hij de locatie. Met behulp

Beach Eden NSW Australia

Chillen op het strand in Eden!

hiervan moet ook in het pikkedonker nog gevonden kunnen worden waar de tent geplaats moet worden. Stap 1 is voltooid, nu wachten tot de schemering valt… Als de schemering valt start een snelle wandeling over het strand. Alle mensen worden nauwkeurig in zijn brein opgenomen. Elke persoon op het strand staat vast. Relaxend bij de strand opgang/afgang telt hij de nieuwe mensen op het strand en de mensen die het strand verlaten. Om geen argwaan te wekken doet hij net of hij foto’s van de zonsondergang maakt. Na verloop van tijd, als het al zo goed als donker is, missen alleen nog een stelletje met drie honden. Ze waren al vanaf het begin af aan op het strand en zijn nog steeds niet terug. En blik op het strand leert dat ze er niet meer zijn. Hoe is dit mogelijk! Net als Rambo begint te concluderen dat hij ze op de één of andere manier gemist moet hebben, en al onderweg is naar het parkje van de avond ervoor, ziet hij iets bewegen. Hij neemt nog even een strategische plek in en ziet het koppel met de honden het strand aflopen. Potverdikkie hij had toch gelijk dat ze nog op het strand zouden moeten zijn. Geen fouten gemaakt gelukkig! Nu is het strand echt leeg.

Op naar stap 3, spullen verhuizen van de geheime schuilplaats naar de nieuwe slaap locatie.

In het donker rent hij weer het paadje in om daar nog steeds zijn spullen aan te treffen. De

Sunset in Eden, NSW, Australia

Zonsondergang in Eden.

3 tassen worden weer ter hand genomen en er wordt koers gezet richting de weg. Op nog geen paar meter van de weg ziet hij een schim bewegen, hij duikt ineen en wacht met ingehouden adem af. Nog geen 3 meter van de weg verwijderd zit hij hier in een bosje met 3 rugzakken. Wat moet iemand wel niet denken. Alsnog doodgewoon eruit lopen is ook geen optie meer. De wandelaar is gelukkig te druk bezig met zijn telefoon en merkt niet dat er op enkele meters afstand een echte Rambo staat. Pfoe dat was even zweten en dan moet het moeilijkste deel nog komen.

Onderweg naar het strand wordt er van schaduw naar schaduw gerent om niet in lantaarnpaal licht te staan. Elke schijn van een vreemde situatie moet worden vermeden. Je weet nooit wat iemand denkt als ze een backpacker in de nacht naar het strand zien lopen. Op een paar honderd meter voor het strand is het tijd voor een nieuwe beproefing. Omdat de strandopgang in vol licht, naast een drukke weg en in het zicht van woningen ligt is het geen optie deze te nemen. Nee het is tijd voor een alternatieve route, vooraf bedacht

Schuilplaats van Rambo, nacht 2!

Schuilplaats van Rambo, nacht 2!

maar nooit uitgetest. Er moet zo’n 50 meter “private propety” worden doorkruist met enkele bosjes maar voornamelijk grasland in het pikke donker. Althans als er geen auto passeert op de drukke strandweg. Naast dat de bestuurder hem kan zien kan de beschijnen er ook voor zorgen dat de omliggende huizen of wandelaars je in het vizier krijgen. En je weet nooit welke persoon een agent, ranger of politie bellende buurtbewoner is. Bij elk op het oog bewegend licht moet dan ook snel gedoken worden in, onder of naast het eerste de beste bosje. Het risico op dodelijke slangen of spinnen beten voor lief nemend. Gebukt lopend en duidend lukt het hem uiteindelijk om de andere kant te bereiken. Alleen een (zeer) steile helling scheid hem nog van het strand. Onmogelijk om deze afdaling met alle bagage te doen. Daarom wordt eerst de tent met rugzak 1 naar beneden gebracht. Na enkele minuten klauteren wordt het strand bereikt, de tent en tassen worden neergelegd en een korte blik over het strand moet uitsluiten dat er iemand in de buurt is. Er moet weer omhoog geklommen worden, wat flink wat voeten in de aarde heeft, maar uiteindelijk lukt. Rugzak 2 en de rest van de spullen worden naar beneden gebracht. Eenmaal voltooid valt een groot deel van de spanning van hem af. Voornamelijk zwetend en hijgend van de spanning is het tijd voor 10 minuten pauze.

Bijgekomen en weer vol energie is het tijd voor de laatste stap. Met alle bepakking weer bijeen wordt een wandeling op het strand ingezet. Dicht langs de rotsen om de nog steeds aanwezige kans gezien te worden te verkleinen. Na een korte wandeling komend de 2 stokken in het zicht! Hij is er! Missie geslaagd. Door maanden van ervaring kan in het pikke donker de tent worden opgezet en wordt alles klaargemaakt voor de nacht. Nog even tanden poetsen, want dat moet Rambo ook gewoon, en een paar foto’s schieten van de sterren en dan is het tijd om te slapen. Met het geluid van de oceaan op de achtergrond kost dit geen enkele moeite.

Om 05:00 uur wekt het alarm klokje hem ruw uit zijn slaap. Wat een top nacht maar wat zou hij graag nog even blijven liggen. Helaas behoort dat niet tot de mogelijkheden want ervaring wijst uit dat het rond 05:30 ligt begint te worden.

*Dit verhaal is geheel op waarheid berust. Hij in dit verhaal is de auteur dit artikel!

Stars, Eden, NSW, Australia

Nachtelijke avonturen!

One thought on “Rambo in Eden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>