Wisselcarrousel draait spirit vernieling in

Hoogkarspel-  Een vooraf voor onmogelijk gehouden tactiek blijkt een ware voltreffer. Niet van gaal, niet Mourinho maar de enige echt coach van KGB-5, wie dat ook moge zijn, heeft met een nooit eerder vertoonde tactiek Spirit met de rug tegen de muur gekregen. Met een overduidelijke 0-3 zijn de eerste punten voor KGB-5 dan ook een feit!

Iedereen kent ze van de kermis, de carrousel. Het moet op de kermis van Lutjebroek zijn geweest dat de coach van KGB-5 deze attractie heeft weten te vertalen naar een voetbaltactiek. Het constant ronddraaien en veranderen van het geheel hebben de basis gevormd voor de overwinning van afgelopen zondag.

In een sterke wedstrijd wist Spirit niet waar ze het moesten zoeken. KGB heeft geen 5 minuten in dezelfde opstelling gespeeld. Met 5 wissels, geen vaste posities en een scheidsrechter die kierewiet moet zijn geworden van het vele gewissel, was er geen pijl op het team van KGB te trekken. En juist deze verassing zorgde ervoor dat spirit hier geen antwoord op kon hebben. Waar de meeste coaches een simpele vorm van deze tactiek misschien eens door het hoofd hebben laten schieten heeft nog nooit iemand het aangedurfd deze daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Tot afgelopen zondag.

Het moeten de vele trainingsuren, jaren van ervaring en het geweldige klimaat zijn geweest die de  coach van KGB hebben doen besluiten deze tactiek tot uitvoer te brengen.  En met succes! Wat niemand ooit voor mogelijk heeft gehouden gebeurde. De carrousel wint van het oer Hollandse spel. Een nieuwe Hollandse school?

Daarnaast mogen we niet aan het dieptepunt van de dag voorbij gaan. Vaste verdediger, rots in de branding, hipster van het eerste uur met woeste uitstraling en natuurlijk gewoon teamlid : Dokter Rood , heeft geen AA’tje kunnen kopen na de wedstrijd. Al geopend voor zijn neus bleek hij deze niet te kunnen betalen. €7,50 gestolen uit zijn broekzak. Ik herhaal €7,50 gestolen. Een diep triest einde van een mooie middag.

Groepsfoto van vvKGB-5 seizoen 2015-2016

Groepsfoto van vvKGB-5 seizoen 2015-2016


Meer van deze schrijver? Koop in de groundhopper webshop zijn eerste officiële publicatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>